Tort cu rulada

de angyb in Torturi, 29 Mar 2013 | 8530 vizualizari

 

Am vazut-o la Diana k si la Diaconita am salivat la ea si asa ca am incercat sa o fac si eu nu m-ia iesit asa faina ca si a lor dar a fost buna ......

 

INGREDIENTE

  • Blatul cu cacao: (se va coace intr-o tava mare)
  • 5 oua
  • 150 g zahar
  • 140 g faina
  • 2 linguri de cacao
  • 3 linguri de ulei
  • sare
  • Pt.rulada(o vom coaca intr-o tava mica):
  • 3 oua
  • 2 linguri de ulei
  • 120 g faina alba
  • 60 g zahar
  • sare
  • nuttella
  • Crema:
  • 250 ml frisca
  • 150 g crema de branza
  • 500 ml lapte
  • 1 ou
  • 2 linguri de amidon
  • 3 linguri de zahar
  • Glazura:
  • 150 g ciocolata cu lapte
  • 80 g unt
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu rulada:

Pregatim mai intai rulada: Separam albusurile de galbenusuri, batem spuma albusurile cu un pic de sare. Cand spuma devine ferma adaugam zaharul pe rand si mixam pana cand se topeste zaharul. Adaugam galbenusurile, uleiul si faina alba si amestecam cu miscari de sus un jos. Turnam compozitia obtinuta intr-o tava tapetata cu hartie de copt si dam la cuptorul preincalzit la 180 de grade timp de 15-20 de minute pana cand trece testul cu scobitoarea. Rasturnam blatul pe o alta hartie de copt  si rulam blatul. Il lasam sa se raceasca dupa care intindem deasupra nuttella si rulam la loc.

Blatul de cacao: Procedam la fel ca si pentru blatul de rulada in plus adaugam si cacao. Coacem blatul intr-o tava mare timp de aproximativ 25-30 de minute. Facem testul cu scobitoarea. 

Crema: Amestecam amidonul cu oul si un pic de lapte. Laptele ramas il punem la fiert dupa care incepe sa clocoteasca adaugam amestecul de amidon si ou si lasam sa fiarba amestecand mereu pana cand se ingroasa. Luam de pe foc si adaugam zaharul si lasam crema sa se racesca.

Cand crema s-a racit adaugam crema de branza si frisca batuta spuma si amestecam bine.

Pentru asamblare folosim o tava de chec tapetata cu folie alimenatara. 

Taiem blatul de cacao in 4 parti, una pt.fundul tavii, 2 pt.margini si una mai lata pentru capacul deasupra. Asezam blatul pe fundul tavii si pe margini turnam o parte din crema, asezam rulada si apoi acoperim cu crema. Lasam deoparte cateva linguri de crema pt.decor.

Acoperim cu ultimul blat. Dam la rece pana cand se intareste crema .

Rasturnam tortul pe un platou.Topim pe baie de abur ciocolata impreuna cu untul si o turnam deasupra .Decoram cu restul de crema .

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu rulada" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (37)

Teo 1

30.03.2013, 21:18

Este la fel de frumos ca si al Dianei!beavo!

angyb 1

31.03.2013, 12:47

Teo multumesc mult

deyutzky 1

31.03.2013, 22:58

a iesit chiar foarte bine

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

  Limonada a la Cleme - racoritoare si plina de vitamine

pe 02.05 la 20:10

Carrot cake reteta de tort de morcovi cu crema de branza

pe 02.05 la 14:02

Plăcinte cu carne - aperitiv gustos cu carnea rămasă

pe 02.05 la 11:25

Tiramisu la pahar cu cozonac - Rețeta unui desert ușor și delicios

pe 02.05 la 10:57

Cornulețe fragede - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 02.05 la 10:21

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Tort de ciocolata cu crema Ricotta